Deze 5 fouten wil je vermijden bij het maken van hutspot! (Ja iedereen doet dit)


Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het lijkt eenvoudig, maar er zijn een aantal fouten die vaak worden gemaakt. Door deze te vermijden, kun je zorgen voor een perfecte hutspot.

1. Niet de juiste verhouding

Een veelgemaakte fout is het niet correct afmeten van de ingrediënten. Voor de ideale hutspot is de verhouding van aardappelen, wortelen en uien cruciaal. Voor vier personen adviseert Jumbo bijvoorbeeld één kilo aardappelen, 750 gram wortelen en een halve kilo uien. Afwijken kan, maar houd de basisverhouding in gedachten, vooral als je de uiensmaak minder overheersend wilt.

2. Uien niet goed bereiden

Een andere veelvoorkomende fout is het direct meekoken van de uien zonder ze eerst te fruiten. Janneke Vreugdenhil, een bekende kookboekenschrijfster, beveelt aan om de uien eerst te fruiten. Dit zorgt voor een rijkere, diepere smaak in de hutspot. Lees de andere 3 fouten die iedereen moet vermijden op de volgende pagina.



Ook interessant:

Oud Oranje-international (35) stapt uit het leven

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Wie heeft hier voorrang de fiets of de auto? (58% van de mensen heeft dit fout)

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Triggervinger: zo kan je het herkennen en dít kan je er tegen doen!

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Lidl slaat alarm: In deze koeken zitten metaaldeeltjes (breng nu terug!)

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Met deze Japanse methode desinfecteer je de toiletborstel in een handomdraai!

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Ramen en deuren dicht: “Het gaat flink los in Nederland”

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst veel wordt gemaakt. Het...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.