Deskundige waarschuwt: Dit is de reden dat je beter geen airfryer meer kan gebruiken

Airfryers hebben in de afgelopen jaren honden vervangen als de beste vriend van de mens, maar de innovatieve technologie is misschien niet zo kosteneffectief als je dacht.

Airfryers zijn een integraal onderdeel geworden van sommige mensen hun leven sinds ze steeds populairder werden.

Er zijn zelfs speciale airfryer-kookboeken, verjaardagskaarten over de kookapparaten en gepersonaliseerde airfryer-schorten.

Naast de vermeende gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het gebruik van een airfryer, wordt gezegd dat ze ook kosteneffectief zijn.

Volgens CNET is de handige technologie ’50 procent energiezuiniger dan de gemiddelde elektrische oven en ongeveer 35 procent efficiënter dan de gemiddelde gasoven’.

Maar zijn ze altijd kosteneffectief? De Britse geldbesparingsexpert Martin Lewis denkt van niet.

“Een magnetron geeft je consistente warmte, terwijl een oven opwarmt tot de volledige temperatuur en deze dan handhaaft, zodat hij niet constant op volle kracht draait,” legde hij uit in de Martin Lewis-podcast.

“Als je een volledige maaltijd aan het bereiden bent en veel aardappelen bakt, is het waarschijnlijk goedkoper om ze in de oven te doen dan vijf of zes aardappelen in de magnetron, omdat je de magnetron langer moet laten werken voor meerdere items.”

Maar er zijn manieren om je airfryer zo kosteneffectief mogelijk te maken.

Het bedrijf voor hernieuwbare energie, GreenMatch, suggereert vijf manieren om dit te doen. De eerste is om de airfryer volledig te vullen, omdat dit de hete lucht effectief vasthoudt.

“Kies voor een airfryer met verschillende kookprogramma’s,” is de tweede tip. “Dit bespaart tijd en optimaliseert de kooktijden en temperaturen voor specifieke gerechten zonder handmatige aanpassingen.”

Het regelmatig schoonmaken van het airfryerfilter kan ook voordelig zijn, omdat een verstopt filter het moeilijk maakt voor de hete lucht om te circuleren.

GreenMatch zegt ook om meerdere items tegelijk te koken om het energieverbruik te optimaliseren (mits er ruimte is in de frituurmand).

De vijfde en laatste tip van GreenMatch is: “Hoe groter de airfryer, hoe meer energie hij nodig heeft om hetzelfde effect te bereiken. Als je huishouden uit twee personen bestaat, kies dan voor een airfryer met een lager wattage om het energieverbruik te verminderen.”

Airfryers zijn een populair kookapparaat, maar het is belangrijk om te weten hoe je ze op de meest kosteneffectieve manier kunt gebruiken. Door deze tips te volgen, kun je genieten van de voordelen van een airfryer zonder onnodig veel energie te verbruiken.

Het optimaal benutten van de capaciteit van de airfryer en het kiezen van de juiste instellingen kan helpen om energie te besparen. Een goed onderhoud van de airfryer zorgt ervoor dat deze efficiënt blijft werken.

Hoewel airfryers energiezuiniger kunnen zijn dan ovens, betekent dit niet dat ze altijd de beste keuze zijn. Het hangt af van wat je kookt en hoe je de airfryer gebruikt. Een bewuste aanpak kan helpen om de voordelen te maximaliseren.

Airfryers hebben hun plaats verdiend in veel huishoudens vanwege hun veelzijdigheid en gemak. Door bewust om te gaan met het gebruik, kun je zowel energie besparen als genieten van heerlijke maaltijden.

Het is duidelijk dat airfryers een geweldige aanvulling zijn in de keuken, maar het is belangrijk om verstandig te zijn in hun gebruik. Door aandacht te besteden aan deze adviezen, kun je het meeste uit je airfryer halen zonder je energierekening op te blazen.

Dus de volgende keer dat je je airfryer gebruikt, denk aan deze tips. Zorg ervoor dat je hem optimaal benut en regelmatig onderhoudt om zowel energie als geld te besparen. Zo kun je blijven genieten van het gemak van je airfryer terwijl je bewust omgaat met je energieverbruik.Ook interessant:

Net binnen: Zoveel jaar moet Ali B naar de gevangenis

Ali B, de bekende Nederlandse rapper, is door de rechtbank van Haarlem veroordeeld tot twee...

Lees meer

Wat!? Onwijs slecht nieuws voor fans van De Meilandjes

De Meilandjes staan voor een belangrijke beslissing over hun toekomst op televisie. Erica onthult in...

Lees meer

Zien: Drama scheidsrechter Nederland- Engeland krijgt nog een staartje

<div class="flex-shrink-0 flex flex-col relative items-end"> <div> <div class="pt-0.5 juice:pt-0"> <div class="gizmo-bot-avatar flex h-6 w-6...

Lees meer

Deze plant is extreem giftig voor mensen en dieren (waarschuwing)

Vingerhoedskruid, ook wel heksenkruid genoemd, wint aan populariteit in Nederlandse tuinen. Deze plant kan tot...

Lees meer

Kirsten (40): ‘Mijn dertienjarige zoon wil samen slapen met zijn vriendinnetje’

Kirsten (40) heeft een dilemma over de situatie over haar dertienjarige zoon, die graag samen...

Lees meer

Wat!? Dakloze man brengt portemonnee met 2000 euro en krijgt deze ‘beloning’

Geef maar toe: wat zou jij doen als je in zijn schoenen stond? Een dakloze...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.