Dit gebeurt meestal omdat we iets hebben gebakken en het olie en vet zich op de kookplaat en branders heeft afgezet. Of misschien hebben we kookwater over de kookplaat laten druppelen. We moeten dus zeer attent zijn tijdens het koken, want een slechte schoonmaak kan de functionaliteit van onze oven en keuken in het algemeen beïnvloeden.
Om dit probleem aan te pakken, zijn er bepaalde schoonmaakgeheimen die van generatie op generatie zijn doorgegeven, en die zorgen voor een onberispelijke keukenhygiëne. Om te beginnen, neem de roosters en laat ze weken in het aanrecht of een voldoende grote bak met warm water en voeg vier vaatwastabletten toe. Na een tijdje kun je ze met een spons schoonmaken en je zult zien hoe het vuil en de brandplekken gemakkelijk verwijderd worden. Je kunt ook een bal van aluminiumfolie gebruiken voor dit doel.
Voor de oppervlakken van de keuken kun je ze schoonmaken met gedenatureerde alcohol door een paar druppels op een doek te doen en het oppervlak snel af te vegen, waardoor het vuil verdwijnt. Ook het gebruik van baking soda met wat afwasmiddel kan helpen om aangekoekte resten te verwijderen, en je hebt een schone keuken zonder voedselresten of ander hardnekkig vuil.
Deze methoden zijn niet alleen effectief, maar besparen ook tijd omdat je niet hard hoeft te schrobben om het vuil te verwijderen. Bovendien besparen ze geld dat anders uitgegeven zou worden aan industriële schoonmaakmiddelen. Met deze natuurlijke schoonmaakmethode heb je elke keer een glanzende en functionele keuken, klaar om heerlijke maaltijden voor jou en je gezin te bereiden.
Probeer deze methode uit en je zult merken dat je niet meer zonder kunt.