Bezoeker klaagt bij de Efteling: “Teveel lawaai van kinderen…”

Op social media is een video viraal gegaan waarin een bezoeker van de Efteling haar mening geeft over schoolreisjes. De gebruiker, bekend als RedNes, deelde haar ervaringen na een bezoek aan het pretpark, waar ze werd geconfronteerd met een grote groep lawaaierige schoolkinderen.

In de video spreekt RedNes vanuit een Gondoletta-bootje. Ze doet een oproep aan de Efteling om enkele dagen per jaar het park exclusief open te stellen voor schoolreisjes. Haar suggestie komt voort uit haar persoonlijke ervaring en de overlast die ze ervoer door de aanwezigheid van schoolkinderen.

RedNes legt uit: “Als reguliere bezoeker ondervind ik veel overlast van de schoolreisjeskinderen. Ze maken veel lawaai en het is overal erg druk.” Ze benadrukt dat de aanwezigheid van zoveel schoolkinderen de sfeer voor reguliere bezoekers sterk beïnvloedt.

Ze deelt ook een opmerkelijke statistiek die ze van een medewerkster van de Efteling kreeg: naast de normale bezoekers waren er die dag maar liefst vijfduizend extra kinderen in het park aanwezig vanwege schoolreisjes. Dit aantal zorgde voor een aanzienlijke drukte en lawaai in het park.

“Voor reguliere bezoekers die even rustig willen genieten met hun kinderen, is dit niet meer mogelijk,” voegt ze eraan toe. Daarom pleit ze voor speciale dagen waarop alleen schoolreisjes zijn toegestaan. Op deze manier zouden reguliere bezoekers minder hinder ondervinden en meer kunnen genieten van hun dag in het park.

RedNes beschrijft verder de situatie: “Er zijn om je heen veel schreeuwende en krijsende kinderen, waardoor normale bezoekers niet de dupe hoeven te zijn. De wachtrijen zijn ellenlang en dit is niet meer normaal.” Haar zorgen worden gedeeld door vele kijkers van de video.

De video heeft binnen korte tijd al meer dan 250.000 views gekregen, wat de virale aard van haar klacht onderstreept. De Efteling zelf maakt schoolreizen aantrekkelijker door flinke kortingen aan te bieden aan basisscholen. De prijs per persoon is hierdoor gedaald van 51 euro naar slechts 22 euro, wat het voor scholen zeer aantrekkelijk maakt om met grote groepen kinderen naar het park te komen.

Deze prijsverlaging heeft echter ook een keerzijde. Door de toename van het aantal schoolreisjes kunnen reguliere bezoekers, zoals RedNes, meer overlast ervaren. Haar oproep voor speciale schoolreisdagen is een poging om een balans te vinden tussen het plezier van de kinderen en de ervaring van de overige bezoekers.

Het is duidelijk dat de video van RedNes een discussie heeft aangewakkerd over hoe pretparken als de Efteling om moeten gaan met grote groepen schoolkinderen en de impact daarvan op andere bezoekers. De vraag blijft of de Efteling haar suggestie zal overwegen en of er in de toekomst daadwerkelijk speciale dagen zullen komen die exclusief voor schoolreisjes zijn gereserveerd.

Bekijk de video hier:

Voor nu is het afwachten hoe de Efteling en andere pretparken zullen reageren op deze oproep. Eén ding is zeker: de ervaring van RedNes en de vele reacties op haar video laten zien dat er behoefte is aan een oplossing die zowel de schoolkinderen als de reguliere bezoekers tevreden stelt.

Met de toenemende populariteit van schoolreisjes naar de Efteling, vooral door de aantrekkelijke kortingen, lijkt het een uitdaging voor het park om een balans te vinden. Het is belangrijk dat de Efteling luistert naar de feedback van haar bezoekers en mogelijke oplossingen onderzoekt om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een bezoek aan het park zonder overmatige overlast te ervaren.

De discussie die door deze video is ontstaan, zou kunnen leiden tot nieuwe beleidsmaatregelen die de ervaring voor alle bezoekers verbeteren. Of het nu gaat om speciale schoolreisdagen of andere innovatieve oplossingen, de kern van het probleem is duidelijk: hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen optimaal geniet van een dagje Efteling?

Word count: 607Ook interessant:

Net binnen: Zoveel jaar moet Ali B naar de gevangenis

Ali B, de bekende Nederlandse rapper, is door de rechtbank van Haarlem veroordeeld tot twee...

Lees meer

Wat!? Onwijs slecht nieuws voor fans van De Meilandjes

De Meilandjes staan voor een belangrijke beslissing over hun toekomst op televisie. Erica onthult in...

Lees meer

Zien: Drama scheidsrechter Nederland- Engeland krijgt nog een staartje

<div class="flex-shrink-0 flex flex-col relative items-end"> <div> <div class="pt-0.5 juice:pt-0"> <div class="gizmo-bot-avatar flex h-6 w-6...

Lees meer

Deze plant is extreem giftig voor mensen en dieren (waarschuwing)

Vingerhoedskruid, ook wel heksenkruid genoemd, wint aan populariteit in Nederlandse tuinen. Deze plant kan tot...

Lees meer

Kirsten (40): ‘Mijn dertienjarige zoon wil samen slapen met zijn vriendinnetje’

Kirsten (40) heeft een dilemma over de situatie over haar dertienjarige zoon, die graag samen...

Lees meer

Wat!? Dakloze man brengt portemonnee met 2000 euro en krijgt deze ‘beloning’

Geef maar toe: wat zou jij doen als je in zijn schoenen stond? Een dakloze...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.