De truc met de lepel
Voordat je het ei gaat koken, is er een kleine voorbereiding nodig. Neem de lepel bij de hand en gebruik de bolle kant om zachtjes op de schil van het ei te tikken. Zorg ervoor dat de schil heel blijft; je wilt niet dat het ei kapotgaat en in het water lekt. Maar, terwijl je tikt, moet je wel iets horen breken. Dat geluid geeft aan dat het dunne vliesje onder de schil gebroken is. Er is zelfs een video die laat horen hoe dit klinkt.
Wanneer je dan het ei kookt zoals je altijd doet, zul je een groot verschil merken. De schil komt er veel makkelijker af en dat vervelende dunne velletje dat soms aan het ei blijft hangen, is ook verdwenen. Een perfecte oplossing!
Baking soda tip
Als je het toch een beetje spannend vindt om met de lepel aan de slag te gaan, bang dat je het ei beschadigt, dan zijn er nog een paar andere dingen die je kunt proberen. Bijvoorbeeld, door zout of een lepel baking soda aan het kookwater toe te voegen, kan het pellen ook makkelijker gaan. Een andere tip is om witte eieren te kopen; die schijnen vaak makkelijker te pellen te zijn. En vergeet niet, wat je ook probeert, om de eieren na het koken even in koud water te laten schrikken. Dat helpt ook bij het pellen.
Zo, nu weet je precies hoe je zonder frustratie en verspilling een ei perfect kunt pellen. Of je nu kiest voor de lepelmethode of een van de alternatieve tips, het resultaat is een mooi schoon gepeld ei, klaar om op te eten. Smakelijk!
Ga jij deze tip gebruiken de volgende keer als je eieren moet pellen? Of heb je een andere handige tip wat betreft eieren pellen? Laat het ons weten door te reageren onder het bericht op Facebook. Vergeet ook niet om het artikel te delen!
Bron: Libelle