6 Verassende manieren op haarshampoo te gebruiken in huis

Shampoo heb je waarschijnlijk altijd in huis. Naast het reinigen van je haar, kan het verrassend genoeg ook op veel andere manieren in het huishouden worden gebruikt. Dit artikel laat zien hoe je shampoo kunt inzetten voor diverse schoonmaakklussen, waardoor je zowel geld als ruimte bespaart.

person holding bubbles

1. Wol en Kasjmier Wassen

Heb je delicate wol- of kasjmierkleding? Gebruik mild shampoo als wasmiddel. Vermijd anti-roosshampoos, want die kunnen de vezels dof maken. Dit werkt echter niet voor zijde.

2. Bodem- en Ramenreiniger

Shampoo bevat tensiden, alcoholen en glycerine die vet en vuil oplossen. Verdun het met water en je hebt een effectieve reiniger voor vloeren en ramen, die bovendien een vuilafstotende laag achterlaat.

3. Allround Reinigingsmiddel

Je kunt shampoo gebruiken om bijna alle oppervlakken in huis schoon te maken. Een beetje shampoo in water verwijdert snel vuil, stof en vet, en zorgt voor langdurige reinheid.

4. Afwasmiddel

Ga je kamperen? Shampoo kan ook dienen als afwasmiddel. Het bespaart ruimte en werkt net zo goed om je vaat schoon te maken.

5. Reiniger voor Make-upkwasten

Make-upkwasten komen dagelijks in contact met je gezicht en verdienen een goede reiniging. Gebruik mild shampoo, zoals babyshampoo, in lauw water om huid- en haarschilfers te verwijderen.

6. Vlekkenverwijderaar voor Kleding

Een druppel shampoo kan wonderen doen bij vetvlekken op kleding. Breng het aan op de vlek, laat het even intrekken en spoel het dan uit voordat je het kledingstuk in de wasmachine doet.

7. Handwasmiddel

Als je onderweg bent en snel een kledingstuk moet wassen, werkt shampoo uitstekend als handwasmiddel. Het is mild voor de stoffen en verwijdert vuil effectief.

8. Reinigen van Badkameroppervlakken

Badkamertegels en wastafels kunnen eenvoudig worden gereinigd met shampoo. Het verwijdert zeepresten en kalkaanslag, waardoor je badkamer weer fris en schoon is.

9. Auto wassen

Shampoo is zacht genoeg om je auto te wassen zonder de lak te beschadigen. Meng het met water en gebruik een spons om je auto schoon te maken.

10. Scheren

Geen scheerschuim meer? Shampoo kan als vervanging dienen. Het schuimt goed en maakt je huid glad voor een comfortabele scheerbeurt.

Faceless ethnic woman depilating leg with razor in bathroom

11. Sieraden Schoonmaken

Een beetje shampoo in warm water is ideaal om sieraden schoon te maken. Laat ze weken en gebruik een zachte borstel om vuil en aanslag te verwijderen.

Voorzichtigheid bij Gebruik

Hoewel shampoo veelzijdig is, moet je het niet op alle oppervlakken gebruiken. Vermijd het gebruik op hout, natuursteen, keramische kookplaten en brillenglazen, omdat het deze materialen kan beschadigen.

yellow and black sharpie pen

Conclusie

Shampoo is niet alleen een essentieel product voor persoonlijke verzorging, maar ook een veelzijdige hulp in het huishouden. Dus de volgende keer dat je een aantrekkelijk uitziende fles shampoo ziet, aarzel dan niet om hem mee te nemen. Het kan immers meer doen dan alleen je haar schoonmaken!Ook interessant:

Alarmerende uitspraken van HAK-topvrouw: Klimaatverandering dreigt voor schaarste te zorgen!

<div class="flex flex-grow flex-col max-w-full"> <div class="min-h-[20px] text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-pre-wrap break-words...

Lees meer

Pas op! Dit populaire vakantieland heeft de meeste flitspalen en torenhoge boetes!

Vakantie is altijd iets om naar uit te kijken. Veel mensen kiezen ervoor om met...

Lees meer

Net binnen: Wereldwijd problemen door computerstoring “Schiphol ook getroffen”

Schiphol ondervindt ernstige problemen door een wereldwijde computerstoring. De luchthaven meldt op haar website dat...

Lees meer

Mason (56): “Sarah (26) is gevallen voor mijn innerlijk, niet voor het geld”

“Ik ben gevallen op zijn geweldige persoonlijkheid en zeker niet op zijn geld.” Dit lijkt...

Lees meer

Vrouw (64) ruilt alles in tegen een camper: “Ik betaal geen huur en heb mijn vrijheid gevonden”

Siobhan Daniels, een voormalige BBC-verslaggeefster uit Tunbridge Wells, Kent, VK, nam op 64-jarige leeftijd een...

Lees meer

Jongen (6) ziet zijn vader met een andere vrouw. Zijn onschuldige reactie schokt het internet

Kinderen zijn geweldig in hun vermogen om de wereld op hun eigen unieke manier te...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.