Video: Nieuwe beelden duiken op van nog een mishandelingszaak tienermeisjes uit Tiel

Alsof één video nog niet schokkend genoeg was, duiken er nu meerdere filmpjes op waarin een groep tienermeisjes uit Tiel betrokken is bij gewelddadige incidenten. Wat begon als een lokaal incident is inmiddels uitgegroeid tot een zaak die landelijk aandacht trekt.

De eerste video die opdook, liet zien hoe een jong meisje werd mishandeld. Ze werd geslagen, geschopt en zelfs aan haar haren meegesleurd. Het slachtoffer werd vernederd terwijl anderen toekeken of zelfs filmden. De beelden veroorzaakten direct veel ophef.

Niet lang daarna verschenen meer video’s online. Ook daarin is te zien hoe jonge meisjes worden aangevallen door vermoedelijk dezelfde groep. De mishandelingen zijn bruut en zonder zichtbaar motief. Het geweld lijkt niet incidenteel, maar herhaaldelijk.

De politie van Tiel bevestigt dat ze meerdere meldingen onderzoekt waarin dezelfde groep jongeren mogelijk betrokken is. Het lijkt erop dat deze meisjes vaker de fout in zijn gegaan, en dat er sprake is van een patroon van groepsgeweld.

Via social media en WhatsApp worden de beelden razendsnel verspreid. Het delen ervan leidt tot veel emotie bij kijkers. Er is woede, ongeloof en verdriet, maar ook een zorgwekkende roep om eigenrichting.

Op internet verschijnen namen en foto’s van de vermeende daders. Mensen willen hen ‘zelf wel even aanpakken’. De politie is hierover bijzonder bezorgd en heeft een dringende waarschuwing afgegeven: stop met doxing.

Doxing – het verspreiden van persoonlijke gegevens om iemand te intimideren – is sinds 2024 strafbaar. Zelfs als je deze informatie alleen deelt in een besloten appgroep, kun je al een boete van €750 krijgen.

Bij herhaling of ernstigere gevallen, bijvoorbeeld als er minderjarigen bij betrokken zijn, kan de straf oplopen tot een taakstraf of zelfs een gevangenisstraf. De politie neemt dit soort online acties zeer serieus.

Terwijl de woede online oplaait, gaat het onderzoek van de politie gewoon door. Alle beschikbare beelden worden bekeken en geanalyseerd. Er wordt onderzocht of er sprake is van vooropgezette acties of structureel pest- en geweldgedrag.

Omdat het om minderjarige meisjes gaat, is de politie terughoudend met het geven van informatie. Er zijn veel zorgen over het beschermen van de privacy van alle betrokkenen, inclusief de slachtoffers.

Desondanks wil de politie benadrukken dat ze alles op alles zet om deze zaak grondig te onderzoeken. Het geweld dat op de video’s te zien is, wordt zeer serieus genomen.

Voor veel mensen roept deze situatie ook bredere vragen op. Waarom grijpen omstanders niet in? Waarom filmen jongeren zulke momenten in plaats van hulp te zoeken? En hoe kan het dat dit gedrag zich herhaalt?

Op scholen, in gezinnen en online wordt er inmiddels veel gepraat over wat er is gebeurd. Ouders maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. Leerkrachten zoeken naar manieren om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Ook jeugdwerkers en gemeenten houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zij hopen escalatie te voorkomen en jongeren bewust te maken van de gevolgen van hun gedrag – zowel fysiek als digitaal.

De politie roept mensen op om vooral geen eigen rechter te spelen. Informatie over de zaak kan beter gedeeld worden via officiële kanalen dan via social media.

Hoewel de emoties begrijpelijk zijn, benadrukt de politie dat strafbare feiten niet worden opgelost door vergelding. De rechtsstaat moet zijn werk kunnen doen, zonder dat jongeren door online woede nieuwe slachtoffers worden.

Bekijk de oorspronkelijke beelden hier: 

De komende weken worden cruciaal. Naar verwachting zal het onderzoek duidelijk maken wie precies verantwoordelijk is voor de mishandelingen. Tot die tijd blijft het vooral belangrijk om kalm te blijven en geen onherstelbare fouten te maken.

Bekijk de video hier: 

Wie informatie heeft over de mishandelingen of de personen op de video’s, wordt verzocht dit te melden bij de politie. Alleen op die manier kan er recht gedaan worden aan de slachtoffers en kan herhaling worden voorkomen.

Bron 



Ook interessant:

Is cash straks verleden tijd in de supermarkt? Dit staat er te gebeuren

De manier waarop Nederlanders hun boodschappen afrekenen, is in rap tempo aan het veranderen. Waar...

Lees meer

Vader trekt rellende zoon aan oren en veroorzaakt opschudding..

In een wereld waarin jongeren steeds sneller volwassen lijken te worden, staan ouders onder enorme...

Lees meer

Groene koers van gemeente: hondenbezitters onder de loep vanwege milieu-impact

In Hoek van Holland staat de vrijheid van honden onder druk. De gemeente Rotterdam onderzoekt...

Lees meer

Van 80 cent naar dit? Zó hard is de frikandel in 10 jaar duurder geworden

Er was een tijd dat je voor nog geen euro een dampende frikandel uit de...

Lees meer

Slechts 1% weet dit raadsel op te lossen. Hoor jij daarbij?

Online raadsels gaan razendsnel viraal, vooral als ze de hersenen flink laten kraken. Een simpel...

Lees meer

Waarschuwing: hondensnoepjes gevuld met vishaken

Een rustige wandeling door het bos, een kwispelende hond aan je zijde en de frisse...

Lees meer