De missie van een miljonair om daklozen te helpen: Marcel LeBrun bouwt huizen en biedt banen aan

Marcel LeBrun, een Canadese miljonair en ondernemer uit Fredericton, New Brunswick, zet zich actief in om dakloosheid aan te pakken. Na de verkoop van zijn mediabedrijf besloot hij zijn winst in te zetten voor een gemeenschapsproject genaamd 12 Neighbours. Met een investering van $4 miljoen, die uiteindelijk groeide tot $12 miljoen, bouwde hij 99 kleine huisjes met volledige voorzieningen. Elk huisje heeft een keuken, woonkamer, slaapkamer en zonnepanelen.

Maar LeBrun’s missie gaat verder dan het bieden van onderdak. Hij streeft ernaar een zelfvoorzienende gemeenschap te creëren, waar de bewoners niet alleen een huis krijgen, maar ook werk. Het bijbehorende ondernemingscentrum biedt banen, zoals het runnen van een koffiebar of werken in een zeefdrukbedrijf, waarmee LeBrun de economische onafhankelijkheid van de bewoners wil stimuleren.

De opkomst van het 12 Neighbours project

LeBrun besloot actie te ondernemen toen hij een toename van 25% daklozen in zijn omgeving opmerkte. Dit inspireerde hem om het 12 Neighbours project op te zetten. Zijn aanpak was niet alleen gericht op het huisvesten van daklozen, maar ook op het creëren van een ondersteunende omgeving die stabiliteit biedt. De bewoners van de kleine huizen krijgen eigenaarschap over hun woning, wat hen niet alleen onderdak biedt, maar ook waardigheid en verantwoordelijkheid. De huizen zijn ontworpen om meer te zijn dan tijdelijke schuilplaatsen; het zijn levensveranderende ruimtes waar mensen zich thuis kunnen voelen.

Ondersteuning van de gemeenschap en economische kansen

Naast het bieden van huizen, wil LeBrun de bewoners ook economische kansen bieden om hen te helpen zelfvoorzienend te worden. Het ondernemingscentrum binnen de gemeenschap biedt werkgelegenheid aan de bewoners. Hierdoor kunnen ze ervaring opdoen en financiële onafhankelijkheid ontwikkelen. LeBrun heeft ervoor gezorgd dat de gemeenschap toegang heeft tot diverse banen, zoals het runnen van een koffiebar en een zeefdrukbedrijf. Dit geeft de bewoners niet alleen inkomsten, maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een bredere gemeenschap en hun zelfvertrouwen terug te krijgen.

Veiligheid en welzijn van de bewoners

Ondanks enige kritiek over mogelijke veiligheidsproblemen in de gemeenschap, blijft LeBrun vastberaden om deze aan te pakken. Het project voorziet in omheinde ingangen en bewakingssystemen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Door het creëren van een veilige en stabiele omgeving, kunnen de bewoners zich volledig focussen op het opbouwen van hun leven. LeBrun’s doel is om hen een gevoel van veiligheid en gemeenschap te geven, iets wat ze waarschijnlijk lange tijd hebben moeten missen.

Toekomstplannen en impact

Het 12 Neighbours project is meer dan een eenvoudige huisvestingsoplossing voor daklozen; het is een kans om levens opnieuw op te bouwen. Door een omgeving te creëren waarin bewoners zich gesteund en veilig voelen, heeft LeBrun de basis gelegd voor een toekomst vol hoop. Zijn initiatief toont hoe succes niet alleen gebruikt kan worden voor persoonlijk gewin, maar ook om anderen te helpen.

Een voorbeeld voor anderen

LeBrun’s initiatief inspireert anderen om hun succes te gebruiken om positieve veranderingen in de wereld teweeg te brengen. Zijn toewijding aan het helpen van de daklozen en het bevorderen van economische onafhankelijkheid laat zien hoe één persoon een enorme impact kan hebben. Het 12 Neighbours project is een perfect voorbeeld van hoe ondernemers en filantropen hun middelen kunnen inzetten om duurzame oplossingen te creëren voor maatschappelijke problemen.

LeBrun’s missie om dakloosheid aan te pakken door zowel onderdak als werkgelegenheid te bieden, bewijst dat persoonlijke welvaart een krachtig middel kan zijn voor positieve verandering in de samenleving.

 



Ook interessant:

Van arme meid naar countryzangeres en wereldwijd icoon

Het inspirerende verhaal van Dolly Parton begint in de bergen van Tennessee, waar ze in...

Lees meer

Verlies, vastberadenheid en triomf: Het verhaal van Kian’s ongelooflijke reis

Toen Kian vier jaar oud was, veranderde een tragisch ongeluk haar leven voorgoed. Na het...

Lees meer

Het verhaal van een ster: Haar vader verliet haar, maar ze vond een nieuwe vaderfiguur

In 1975 ontmoetten de beroemde actrice Goldie Hawn en muzikant Bill Hudson elkaar tijdens een...

Lees meer

Vroeger werden deze tweelingen aanbeden en werden ze beroemd, wat doen ze nu?

Dylan en Cole Sprouse, ooit geliefde kindsterren, hebben door de jaren heen een indrukwekkende persoonlijke...

Lees meer

Van kinderster naar volwassenheid: Het leven van Alana Thompson

<div class="flex max-w-full flex-col flex-grow"> <div class="min-h-8 text-message flex w-full flex-col items-end gap-2 whitespace-normal break-words...

Lees meer

Geweldig! Stylisten transformeren dakloze vrouw Rita tot een prachtige vrouw

Soms brengen omstandigheden mensen in situaties waarin ze zichzelf niet meer kunnen verzorgen, en dat...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.