Heerlijk! De komende week kunnen we deze (zeer zomerse) temperaturen verwachten

Hoewel het de afgelopen week leek alsof de herfst zijn intrede had gedaan, kunnen de dikke truien voorlopig in de kast blijven. Volgens Weeronline staat er namelijk prachtig nazomerweer op de planning. Na regenachtige en frisse dagen wordt het weer warmer en zonniger.

Screenshot

Veel mensen zullen de afgelopen week wellicht al hun herfstkleding hebben klaargelegd. De grijze lucht, lagere temperaturen en regen deden vermoeden dat de zomer echt voorbij was. Maar niets is minder waar. Komende week krijgen we te maken met oplopende temperaturen die zelfs richting 25 graden kunnen gaan.

We moeten nog wel even geduld hebben voordat we die warmte gaan voelen. De temperatuur stijgt geleidelijk en gaat niet meteen naar zomerse waarden. Morgen wordt het bijvoorbeeld nog zo’n 18 tot 19 graden. Dat is vergelijkbaar met vandaag, maar er zijn wel al tekenen van verbetering.

De dag begint morgen bewolkt en op sommige plekken kunnen er buien vallen. Vooral in de ochtend is er kans op regen. In de loop van de dag zullen de wolkenvelden echter langzaam verdwijnen, en de zon krijgt meer ruimte. Op steeds meer plaatsen zal de zon gaan schijnen.

Toch blijft de kans op regen in sommige delen van het land bestaan. Vooral in het zuidoosten kunnen er later op de dag nog buien vallen. In andere delen van het land blijft het droger en breekt de zon steeds vaker door de bewolking heen.

Vanaf dinsdag wordt het weer een stuk aangenamer. Dan kunnen we rekenen op een dag vol zonneschijn. De kans op neerslag is dan minimaal en de wind draait naar het oosten. Dit zorgt ervoor dat warmere lucht naar Nederland wordt gebracht, waardoor de temperatuur oploopt.

Dinsdag kunnen we genieten van temperaturen rond de 21 graden. Voor veel mensen is dit perfect weer om buiten van te genieten zonder dat het te heet wordt. Woensdag wordt het nog warmer, vooral in het oosten van het land. Daar kan de temperatuur zelfs oplopen tot 24 graden.

Dit betekent dat we na woensdag echt kunnen spreken van nazomerweer. De rest van de week blijft het ook zonnig en droog. Weeronline meldt dat neerslag voorlopig niet op het programma staat en dat de zon het weer blijft domineren.

De temperaturen blijven hoog voor deze tijd van het jaar. Vooral in het binnenland kunnen de temperaturen oplopen tot zomerse waarden van 25 graden. Dit maakt het ideaal weer voor mensen die nog even willen genieten van de laatste zomerse dagen.

Het nazomerweer zal naar verwachting nog even aanhouden. Hierdoor kunnen we de herfst voorlopig uitstellen en nog wat langer genieten van zonnige dagen. Het is een mooie afsluiting van een zomer die toch al erg warm en zonnig was.

Voor nu kunnen de dikke truien en warme jassen dus nog even in de kast blijven hangen. Het is verstandig om te profiteren van dit aangename weer zolang het duurt. De herfst komt uiteindelijk toch wel, maar voorlopig kunnen we nog even doen alsof het zomer is.

Zo zorgt het nazomerweer ervoor dat we nog een laatste keer de terrasjes kunnen opzoeken of een wandeling kunnen maken in het zonnetje.

Bron 



Ook interessant:

2 broers zijn erin geslaagd om van een oude watertoren een prachtig appartement te maken!

Sven en Lennart de Jong, twee broers die opgroeiden in Zuid-Holland, hadden een bijzondere band...

Lees meer

Wow! Zo zag B&B Vol Liefde- Jan er vroeger uit!

De 74-jarige Jan geniet volop van zijn verblijf bij B&B Vol Liefde-kandidaat Iris in Griekenland....

Lees meer
person holding silver round coins

Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander – ontdek hoe jouw leeftijdsgroep het doet!

Het gemiddelde spaargeld van de Nederlander in 2024 is recent door het Centraal Bureau voor...

Lees meer

Man op fatbike luistert niet en krijgt een ouderwets lesje in beleefdheid van de agent

Het respect voor de politie lijkt tegenwoordig ver te zoeken. Dit is niet zo vreemd,...

Lees meer

‘Mijn schoondochter kamt niet eens de haren van haar kind. Moet ik hier iets van zeggen?’

Loes geniet met volle teugen van haar kleinkind, maar maakt zich toch zorgen over zijn...

Lees meer

Dit is wat een vrachtwagenchauffeur in Nederland verdient

<strong>Heb je je ooit afgevraagd wat de enorme vrachtwagens op de snelweg eigenlijk vervoeren? En...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.