Video: Olifant plet verzorger die hem prikt met een stok

In 1995 zagen we voor het eerst het beste reclamefilmpje ter wereld op televisie: een olifant die gepest werd door een jongen. De jongen weigerde de olifant een chocoladesnoepje te geven. De boodschap was duidelijk: olifanten vergeten nooit.

In de commercial, na 25 jaar, zien we de olifant terug. De jongen is inmiddels een volwassen man die naar een parade kijkt. De olifant neemt wraak, wat de legendarische zin “Bedenk goed wat je met je laatste ROLO doet” nog steeds beroemd maakt in Nederland.

Op 20 juni gebeurde iets vergelijkbaars in India, maar dan met fatale gevolgen. Een 62-jarige dierenverzorger werd door een olifant aangevallen. De verzorger had de olifant met een stok op zijn poot gepord, wat de olifant boos maakte.

De olifant reageerde agressief en gooide de verzorger op de grond. Terwijl de man daar lag, verpletterde de olifant hem. De beelden van dit tragische voorval zijn viraal gegaan op social media. De Kerala Farm in het Indukki district is inmiddels gesloten door de autoriteiten.

De beelden zijn schokkend en tonen de brute kracht van de olifant. Het doet denken aan de beroemde ROLO-commercial uit 1995, waarin een olifant wraak neemt op een jongen die hem een chocoladesnoepje weigerde.

De ROLO-commercial, geproduceerd door het reclamebureau Ammirati Puras Lintas voor Nestlé, is bijna iedereen uit de jaren negentig bekend. In de commercial pest een jongetje een olifant met een ROLO. Het olifantje, dat zich het voorval nog goed herinnert, neemt 25 jaar later wraak op de volwassen man door hem met zijn slurf te slaan.

De vergelijking met de commercial is treffend, hoewel de realiteit veel grimmiger is. De olifant in India reageerde op een manier die lijkt op de wraak in de commercial, maar de gevolgen waren verschrikkelijk.

Bekijk de beelden hier (LET OP, SCHOKKEND!)

De beelden van het voorval zijn moeilijk te verwerken en tonen de risico’s van het niet respecteren van wilde dieren. De kracht en het geheugen van olifanten maken hen tot imposante en soms gevaarlijke wezens, vooral als ze zich bedreigd voelen.

De reacties op social media variëren van ongeloof tot bezorgdheid over de behandeling van olifanten in gevangenschap. Dit tragische incident benadrukt de noodzaak om voorzichtig en respectvol om te gaan met wilde dieren.

De ROLO-commercial blijft een krachtig voorbeeld van hoe reclame ons gedrag en onze herinneringen kan beïnvloeden. Dit recente voorval herinnert ons eraan dat wraak en de gevolgen van onze daden veel serieuzer kunnen zijn dan een televisiespotje.

Als je de beelden van het incident bekijkt, is het belangrijk om te beseffen dat de werkelijkheid vaak veel hardhandiger is dan wat we op televisie zien. De commercial mag dan een humoristische draai aan wraak geven, de werkelijkheid kent geen genade.

Bron 



Ook interessant:

person holding silver round coins

Zoveel spaargeld heeft de gemiddelde Nederlander – ontdek hoe jouw leeftijdsgroep het doet!

Het gemiddelde spaargeld van de Nederlander in 2024 is recent door het Centraal Bureau voor...

Lees meer

Man op fatbike luistert niet en krijgt een ouderwets lesje in beleefdheid van de agent

Het respect voor de politie lijkt tegenwoordig ver te zoeken. Dit is niet zo vreemd,...

Lees meer

‘Mijn schoondochter kamt niet eens de haren van haar kind. Moet ik hier iets van zeggen?’

Loes geniet met volle teugen van haar kleinkind, maar maakt zich toch zorgen over zijn...

Lees meer

Dit is wat een vrachtwagenchauffeur in Nederland verdient

<strong>Heb je je ooit afgevraagd wat de enorme vrachtwagens op de snelweg eigenlijk vervoeren? En...

Lees meer

Iedereen herkent slechts één geur van Palmolive – jij ook?

Oude tijden brengen vaak een warme glimlach op ons gezicht wanneer we terugdenken aan de...

Lees meer

Let op: Dit onverwachte trucje gebruiken muggen om mensen te vinden

De zomer loopt ten einde, en dat betekent dat ook de muggen zich langzaam terugtrekken....

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.