Wat!? Dit is waarom je nooit je schoenen uit moet doen tijdens een vlucht

Tijdens een lange vlucht is het verleidelijk om je schoenen uit te trekken. Toch kan dit volgens een stewardess leiden tot onhygiënische situaties. Het is belangrijk om goed op te letten hoe en waar je je voeten vrij laat, vooral in het vliegtuig.

Metro deelt regelmatig handige tips voor vliegreizen. Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen koffie kunt drinken in het vliegtuig? En als je last hebt van pijnlijke oren tijdens het vliegen, probeer dan eens dit trucje. Bovendien hebben stewardessen een geheime codetaal om te bespreken of ze je knap vinden of niet.

Stewardess Elizabeth Regan waarschuwt om nooit op blote voeten of sokken naar het toilet te gaan tijdens een vlucht. Openbare vliegtuigtoiletten kunnen namelijk vol zitten met bacteriën. “Het is volkomen onhygiënisch,” zegt ze tegen HuffPost. Voormalig stewardess Hilary Clark voegt toe: “De vloeistof op de vloer van het toilet is vaak meer dan alleen water.”

Clark benadrukt dat je nooit op blote voeten naar het toilet moet gaan. Ze adviseert om altijd slippers mee te nemen of gewoon je schoenen aan te houden. “Tijdens onze training leerden we dat vloeistoffen op de vloer van vliegtuigtoiletten vaak viezer zijn dan ze lijken.”

Dr. Dahlia Philips, een arts, legt uit waarom je dit advies serieus moet nemen. “Vliegtuigtoiletten worden intensief gebruikt door veel passagiers. Hierdoor raken oppervlakken als deurknoppen, spoelknoppen en kranen besmet met allerlei ziekteverwekkers.”

Philips waarschuwt dat als je op blote voeten loopt, je blootgesteld wordt aan bacteriën, virussen en schimmels. “Deze kunnen via snijwonden of schaafwonden op je voeten je lichaam binnendringen,” legt ze uit. Dit maakt het risico op infecties aanzienlijk groter.

Regan adviseert ook om altijd nog even naar de wc te gaan voordat je aan boord gaat. “Veel mensen wachten tot ze in het vliegtuig zijn, maar dat is niet nodig,” zegt ze. “De toiletten op het vliegveld zijn vaak ruim en schoon.”

Volgens Regan zijn de toiletten in de terminal meestal veel prettiger. “Er is genoeg ruimte om te bewegen en je vindt er schoon water, zeep en andere toiletartikelen,” legt ze uit. Het is dus beter om daar gebruik van te maken voordat je aan boord gaat.

Het vermijden van onhygiënische situaties tijdens een vlucht begint met het nemen van simpele voorzorgsmaatregelen. Door je schoenen aan te houden of slippers te dragen, bescherm je jezelf tegen potentieel schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers.

Daarnaast helpt het om altijd alert te zijn op je omgeving. “Let goed op waar je loopt en wat je aanraakt,” adviseert Regan. “Het kan een groot verschil maken voor je gezondheid tijdens en na de vlucht.”

Het zijn deze kleine acties die een grote impact kunnen hebben op je comfort en welzijn tijdens een lange reis. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en neem de juiste stappen om jezelf te beschermen. Zo kun je ontspannen en veilig genieten van je vlucht.

Bron

Bij de volgende keer dat je gaat vliegen, neem deze tips in acht. Voorkom onhygiënische situaties en maak je reis zo comfortabel mogelijk. Heb je meer tips nodig voor je volgende vlucht? Volg ons voor het laatste nieuws en handige adviezen over vliegen!



Ook interessant:

Deze moedige keuze veranderde haar leven: hoe ziet het meisje eruit dat werd geboren uit een moeder van 66 jaar?

In 2005 werd Adriana Iliescu uit Roemenië wereldberoemd toen ze op 66-jarige leeftijd haar eerste...

Lees meer

Totale chaos op Prinsenmeer: “Peter Gillis gaat alles afsluiten, geen gas, water of licht meer.”

Peter Gillis heeft aangekondigd zaterdag het gas, licht en water af te sluiten op vakantiepark...

Lees meer

Deze 5 fouten maken jouw hutspot minder lekker (en hoe je ze kunt voorkomen)

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter populair is....

Lees meer

Britt Dekker laat alles zien: “Liefde is als iemand onder je rokje kan kijken…”

Britt Dekker heeft onlangs een grappige gebeurtenis gedeeld op haar Instagram. Tijdens een optreden op...

Lees meer

Heftig: B&B Vol Liefde- Noor laat zich uit over deelname aan programma

De afgelopen maanden stonden in het teken van <em>B&B Vol Liefde</em>, en deelneemster Noor blikt...

Lees meer

Bizar: Heftige roddel over B&B Vol Liefde Peter. ‘Valt niet op vrouwen’

<div class="flex-shrink-0 flex flex-col relative items-end"> <div> <div class="pt-0"> <div class="gizmo-bot-avatar flex h-8 w-8 items-center...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.