13 vreselijke kledingontwerpen waar mensen echt in lopen

Smaken verschillen, dat staat buiten kijf. Maar zelfs zonder enige modekennis, kun je bij sommige kledingstukken niet anders dan concluderen dat de ontwerpers een flinke misstap hebben gemaakt. Hier zijn 13 kledingstukken die duidelijk bewijzen dat ontwerpers ook wel eens de plank misslaan.

Mode kan een geweldige manier zijn om jezelf uit te drukken, maar het is duidelijk dat niet alle experimenten succesvol zijn. Soms zijn de creaties zo buitenissig dat ze hun doel volledig voorbij schieten. Of het nu gaat om onpraktische ontwerpen of bizarre stijlen, het is duidelijk dat sommige kledingstukken beter als kunst aan de muur hadden kunnen hangen dan gedragen te worden.

Deze mislukte mode-experimenten dienen als een herinnering dat mode altijd een balans moet vinden tussen creativiteit en draagbaarheid. Hoewel het verleidelijk kan zijn om iets nieuws en spannends te proberen, moeten ontwerpers altijd de praktische kant en het comfort van de drager in gedachten houden. Kleding moet niet alleen opvallend zijn, maar ook functioneel en comfortabel.

Ten eerste hebben we de sport-bh die al voor de training eruitziet alsof je zweetplekken onder je borsten hebt. Dit ontwerp faalt erin om functioneel en aantrekkelijk te zijn.

De tweede misser zijn sandalen met massagenoppen. In plaats van een ontspannende massage te bieden, voelen deze noppen als duizenden naaldsteken.

Derde in de lijst zijn schoenen met een nep-rits. Deze rits heeft geen enkele functie behalve blaren veroorzaken tijdens het lopen.

Dan is er de pyjama met een verschrikkelijke kleurencombinatie. Bij het zien van deze pyjama vraag je je echt af wie dacht dat dit een goed idee was.

Vijfde op de lijst is de cowboy-outfit. Of je nu op het platteland of op het ijs bent, deze outfit probeert overal een cowboy-look van te maken.

Het kleed met een onhandige zak komt als zesde. Eindelijk een kleed met een zak, maar deze bevindt zich op je rug waar je niet bij kunt.

Zevende zijn jeans met gaten. Dat kleine gaten in jeans trendy zijn begrijpen we, maar dit ontwerp gaat echt te ver.

De korte broek met bruine batik is de achtste misser. Deze korte broek bewijst dat bruin niet de juiste kleur is voor batik.

Het negende ontwerp is een kleed met een bloemenprint op een zeer ongelukkige plek. Dit zorgt voor een ongemakkelijk en onflatteus uiterlijk.

Dan zijn er schoenen met zuignappen, de tiende misser. Deze schoenen zuigen zich vast aan elke gladde ondergrond, wat allesbehalve praktisch is.

Op nummer twaalf staat een kledingstuk dat zowel een broek als een trui is. Hoe draag je zoiets überhaupt?

Tot slot is er een schoen met een bruin logo dat uit de verte op hondendrollen lijkt. Dit ontwerp had beter doordacht kunnen worden.

Het is bijna niet te geloven dat deze kledingstukken echt in winkels zijn beland en verkocht worden. Hoe kan het dat niemand – noch de ontwerper noch de verkoper – heeft gemerkt hoe vreselijk deze kleding eruitziet?

Hopelijk leren ontwerpers van deze fouten en blijven ze streven naar innovaties die zowel stijlvol als draagbaar zijn. Uiteindelijk gaat mode niet alleen om het maken van een statement, maar ook om het creëren van stukken die mensen met trots en plezier kunnen dragen.



Ook interessant:

Deze moedige keuze veranderde haar leven: hoe ziet het meisje eruit dat werd geboren uit een moeder van 66 jaar?

In 2005 werd Adriana Iliescu uit Roemenië wereldberoemd toen ze op 66-jarige leeftijd haar eerste...

Lees meer

Totale chaos op Prinsenmeer: “Peter Gillis gaat alles afsluiten, geen gas, water of licht meer.”

Peter Gillis heeft aangekondigd zaterdag het gas, licht en water af te sluiten op vakantiepark...

Lees meer

Deze 5 fouten maken jouw hutspot minder lekker (en hoe je ze kunt voorkomen)

Hutspot is een klassiek Nederlands gerecht dat vooral in de herfst en winter populair is....

Lees meer

Britt Dekker laat alles zien: “Liefde is als iemand onder je rokje kan kijken…”

Britt Dekker heeft onlangs een grappige gebeurtenis gedeeld op haar Instagram. Tijdens een optreden op...

Lees meer

Heftig: B&B Vol Liefde- Noor laat zich uit over deelname aan programma

De afgelopen maanden stonden in het teken van <em>B&B Vol Liefde</em>, en deelneemster Noor blikt...

Lees meer

Bizar: Heftige roddel over B&B Vol Liefde Peter. ‘Valt niet op vrouwen’

<div class="flex-shrink-0 flex flex-col relative items-end"> <div> <div class="pt-0"> <div class="gizmo-bot-avatar flex h-8 w-8 items-center...

Lees meer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.